Sauvignon Blanc
Víno bylo vyrobeno z hroznů prémiové kvality z vinohradů Centrálního údolí, z odrůdy Sauvignon Blanc. Sběr hroznů proběhl ručně v březnu při optimální zralosti.
Kvašení trvalo po dobu 3 týdnů při teplotě 14 – 15 °C. Pak bylo víno 2 měsíce na kvasničních kalech pro komplexnost a plnost aroma. Kvašení a zrání vína probíhalo v nerezových tancích, víno nepřišlo do styku s dřevem.
Tento křehký, svěží Sauvignon Blanc má aroma citrusů, melounu a koření, chuť je ovocná, doplněná čistým koncem s příjemnou kyselinkou.
Podává se při teplotě 10 – 12 °C. Je vhodný jako aperitiv v letních dnech nebo se může podávat k salátům, grilovaným rybám, sýrům. Víno se doporučuje konzumovat mladé.
Skladovací potenciál vína je 2-3 roky.