Carmenere

Víno bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Carmenere, které byly vypěstovány v nejlepších lokalitách Central Valley. Sklizeň proběhla až na konci vinobraní, tj. koncem dubna, což dává hroznům čas plně vyzrát a vytvořit typický ovocně – kořenitý charakter. Průměrný výnos byl 10 – 12 t/ha.

 

Rmut byl nakvašen v nerezových tancích vybranými druhy kvasinek po dobu 1 týdne při teplotě 26 – 28 °C. Pro maximální zdůraznění původní ovocnosti nezrálo toto víno v dubových sudech.

 

Temně zbarvené Carmenere je harmonické víno s jemnými vyzrálými taniny s vůní a chutí bobulového ovoce a třešní, s jemným dotekem koření.

 

Podává se při teplotě 16 – 18 °C a je vhodné k pokrmům z červených a bílých mas, těstovinám a kořeněným jídlům.

 

Skladovací potenciál je až 4 roky.