Shiraz Gran Reserva

Víno bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Shiraz, vypěstovaných v oblasti statku Puquillay v Colchagua Valley. Hrozny byly sbírány ručně v době optimální zralosti do 14 kg bedniček. Výnos byl 8 t/ha. Ihned po sběru byly hrozny odstopkovány a pomačkány. Kvašení proběhlo v nerezových tancích po dobu 7 dní při teplotě 26 – 27 °C, aby se dosáhlo co nejvíce odrůdového charakteru. Pak víno zrálo 12 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.


Víno má vůni a chuť černých borůvek a bobulového ovoce s tóny koření (hřebíčku) a vanilky.


Podává se při teplotě 18 °C a je vhodné k pikantním úpravám červených mas, k husím a kuřecím játrům, kančímu a jelenímu masu.


Skladovací potenciál je 6 – 8 let.